DRENATGE LIMFÀTIC MANUAL

El drenatge limfàtic manual és una tècnica de messoteràpia que s’engloba en el camp de la fisioteràpia i en les tècniques de massatge terapèutic, que es dirigeix ​​a la “activació del funcionament del sistema limfàtic superficial per millorar l’eliminació de líquid intersticial i de les molècules de grans dimensions i facilitar la seva evacuació “.

Es pot definir com una sèrie protocol·litzada de maniobres manuals molt suaus que, basades en un profund estudi de l’anatomia i fisiologia del sistema limfàtic, es realitzen amb la finalitat de drenar o desplaçar la limfa que per qualsevol causa patològica es troba estancada (vegeu edema) a territoris limfàtics sans per la seva evacuació normal cap al torrent venós.

La clau de l’èxit del drenatge limfàtic manual està en el drenatge de les proteïnes dels edemes limfàtics que no són capaços de drenar per mitjans instrumentals (per exemple, la pressoteràpia, que drena només líquid intersticial).

Com qualsevol tractament els beneficis són només temporals; per tant, el mateix tractament o el seu manteniment (com els exercicis) s’ha d’aplicar constantment o els beneficis desapareixen.

El drenatge limfàtic manual és aconsellable per:

.Cel.lulitis (el greix acumulat reté aigua com si fos una esponja)
.Edemes facials
.Varius
.Fibromiàlgia
.Limfedema
.Edemes per embaràs (prevenció d’estries, descàrga de les cames)
.Edemes linfoestàtics (pe en els edemes de braç després extirpació mamària)
.Edema del sistema nerviós (migranyes, mals de cap, vertigen)
.Edemes postoperatoris i per millorar la presentació de cicatrius
.Malalties cròniques de les vies respiratòries (rinitis, sinusitis, faringitis, amigdalitis …)
.Edemes d’origen traumàtic: hematomes, luxacions, distensions musculars, esquinços musculars, sent molt indicat per a la recuperació dels esportistes
.Artritis, artrosi i afeccions de les parts toves (capsulitis, tendinitis, etc.)
.Limfedema congènit o adquirit
.Edemes en la menstruació
.Distonia neurovegetativa (nervis, ansietat)
.Úlceres de decúbit
.Hematomes